Volledig scherm

Onderzoek naar mogelijke sluiting huisartsenpost Roosendaal

ROOSENDAAL - De Stichting Huisartsenposten West-Brabant onderzoekt de mogelijke sluiting, tijdens de nachtelijke uren, van de huisartsenpost bij het Bravis ziekenhuis Roosendaal. In een schriftelijke verklaring laat de stichting weten dat onderzoekt om de zorg 'slimmer' te organiseren.

Reden is dat de druk op de eerste lijns-gezondheidszorg, in het bijzonder de huisartsenzorg, in de afgelopen jaren steeds verder is toegenomen. Het aantal zorgvragen stijgt niet alleen, maar de gevraagde zorg wordt bovendien steeds complexer, aldus de stichting. De verwachting is dat die trend verder doorzet, terwijl het budget niet evenredig meegroeit.

De stichting vindt het daarom nodig om te kijken naar mogelijke samenwerking tussen naburige huisartsenposten. Tijdens een brand in het ziekenhuis in Bergen op Zoom, is daarmee al ervaring opgedaan op de Afdeling Spoedeisende Hulp in Bergen. Die ervaringen worden nu meegenomen in het onderzoek naar mogelijke sluiting van de Roosendaalse huisartsenpost in de nacht.

Bestuursvoorzitter Hans Ensing van Bravis ziekenhuis zei vrijdag onaangenaam verrast te zijn door de 'signalen' over de mogelijke sluiting. Ensing meldt dat Bravis een kleine twee weken geleden contact zocht met de Stichting Huisartsenpost om opheldering te krijgen.

Lees het hele verhaal zaterdag in BN DeStem

Bravis ziekenhuis Roosendaal 'onaangenaam verrast' door mogelijke sluiting huisartsenpost in Roosendaal. Wat vind je ervan? Geef je mening, mail naar redactie.bergen@bndestem.nl

poll

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

  • Eens (78%)
  • Oneens (22%)
501 stemmen