Volledig scherm
De Kring. Foto Awe Krijger/het fotoburo

Onderzoek door Kring én gemeente Roosendaal

ROOSENDAAL - Het bestuur van schouwburg De Kring én de gemeente Roosendaal laten tegelijkertijd onderzoeken wat de beste organisatiestructuur is na de samenvoeging van De Kring met het erfgoedcentrum Tongerlohuys en Cultuur Compaan, de tak voor cultuureducatie.

Het eerste slachtoffer lijkt gevallen, Kring-directeur Ad van Terheijden zit ziek thuis. Hij bevestigt niet of er een verband is met de onderzoeken: „Ik zeg niks omdat dit mijn traject schaadt.”

Voorzitter Harry Sturm van het stichtingsbestuur van De Kring zegt evenmin of er sprake is van een arbeidsconflict. „We hebben te maken met een werknemer die zich heeft ziek gemeld en daar doen wij nooit uitspraken over.” Adjunct-directeur Trudie Stalpers neemt de taken van Van Terheijden waar.

Sturm noemt het ‘zonde’ dat de gemeente de oud-burgemeester van Breda Peter van der Velden heeft gevraagd een advies uit te brengen over hoe het nieuwe cultuurcluster het beste bestuurd kan worden.
Wethouder Hans Verbraak vindt het zijn goed recht om het onderzoek te verrichten. „De gemeente heeft een eigen verantwoordelijkheid als subsidieverlener voor podiumkunsten, cultuureducatie en erfgoed. In totaal gaat het om bijna 1,8 miljoen euro, exclusief kapitaalslasten”, aldus Verbraak.

Lees het hele verhaal donderdag in BN DeStem

poll

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

  • Eens (79%)
  • Oneens (21%)
163 stemmen