Volledig scherm

Ondertussen op het voetbalkamp van Jeka...

LOON OP ZAND - Zo'n honderd Bredase jeugdvoetballers tussen de 10 en 16 jaar gaan deze week uit hun dak op een kampeerboerderij in Loon op Zand. We hebben het over de jeugdzomerkampweek van de Bredase voetbalclub Jeka, het kamp is al jaren een begrip. 

Veel ouders houden de vijfde week van de zomervakantie vrij om hun kinderen erheen te laten gaan. Dit jaar was er zelfs een wachtlijst.

Er zijn uitjes en traditioneel gezien komt altijd een min of meer bekende voetballer of voetbaltrainer op bezoek. Spannende nachttochten met zelfverzonnen dieren schroeven de geestelijke weerstand van de Bredase kinderen elk jaar verder op.

Voor de Bredase Jasper Benjamin de Mast kan de Jekakampweek nu al niet meer stuk. Hij behaalde tweemaal goud op het byzondere spelonderdeel 'Het koekje is rond en gaat van je voorhoofd naar je mond'. Ga daar maar eens aan staan, om binnen een minuut een koekje van je voorhoofd in je mond te krijgen, en dat zonder handen.

Dat het weer zondag en maandag niet meezat leek de pret niet te drukken. De voetballers konden dan wel niet de hele dag op een droogje naar buiten, maar Loon op Zand schudde op zijn grondvesten door het alternatief programma: een compleet rasecht Bredaas carnavalsfeest in de kantine van de kampeerboerderij, midden op de dag vlak na de lunch.

Het bijbehorende filmpje is inmiddels al 7000 maal bekeken op internet en goed voor een grote glimlach vol zomerpret (YS).

poll

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

  • Eens (38%)
  • Oneens (62%)
847 stemmen