Volledig scherm
Bij café Krijnen in Bergen op Zoom hebben ze er zin in. © Café Krijnen

Ondernemers in horeca zijn klaar voor aftrap van het EK:'café Beveren 2.0' in Bergen op Zoom

ETTEN-LEUR - Kasteleins in de regio zijn klaar voor het begin van het EK voetbal dat vanaf vrijdag in Frankrijk gehouden wordt. En bij gebrek aan Nederlandse deelname blijken de Belgen in veel gevallen de voor de hand liggende keuze als er een favoriet gekozen wordt.    

"Wij hebben samen met een aantal van onze klanten besloten om het café Belgisch aan te kleden. We zenden alle EK-wedstrijden uit maar de nadruk ligt wel heel duidelijk op de wedstrijden van België. Dan serveren we Belgisch bier in mooie glazen en in de rust hebben we puntzakken friet met mayonaise", vertelt Jan Krijnen van café Krijnen in Bergen op Zoom.

Logische keus
De voorliefde  voor de Rode Duivels gaat zelfs zo ver dat het café tijdelijk omgedoopt is tot 'Beveren 2.0'. "Zo'n toernooi volgen is gewoon leuker als je er een team uitpikt. En nu Nederland niet meedoet is België een logische keus. Het is niet alleen dichtbij maar veel van die jongens kennen we ook omdat ze in de Nederlandse competitie gespeeld hebben. En ze hebben een goede ploeg die best ver kan komen, dat is ook wel leuk natuurlijk."   

Belgisch shirt
Bij De Druif in Zevenbergen zijn de zuiderburen ook favoriet. En dat wordt al duidelijk uit de Belgische driekleur die te zien is in de vlaggen aan de gevel van De Druif. "Maar ook binnen is alles versierd", zegt kastelein Ad Crezee, die zijn eigen voorkeur ook niet verloochent door bij de wedstrijden van de Rode Duivels in een Belgisch shirt achter de tap te verschijnen. "En natuurlijk zijn de wedstrijden hier op een groot scherm te zien."

Laat
Rolf van Stalle van café De Pub in Oosterhout zegt dat er in zijn kroeg zeker iets gedaan wordt rond het EK. "Maar wat precies is nog niet helemaal duidelijk. Ja, ik weet dat we daar ontzettend laat mee zijn. We gaan er in ieder geval voor zorgen dat alle EK-wedstrijden hier te zien zijn. Ik had verwacht dat mijn klanten voluit voor België zouden gaan nu Nederland er niet bij is. Ik heb het nagevraagd maar dat blijkt helemaal niet zo te zijn."

Verloten
Toch krijgen ook Van Stalles klanten wel iets mee van de deelname van de Belgen. Jupiler heeft een actie met allerlei merchandise die verwijst naar de deelname van de Rode Duivels. Eigenlijk bedoeld voor een actie met kraslootjes maar de Oosterhoutse kastelein voelt er meer voor om de de spulletjes gewoon te verloten onder zijn klanten.

Ook in Belgische sferen?

Laat de redactie even weten als je café verandert in een Belgische voetbaltempel. Mail je activiteiten aan internet@bndestem.nl

poll

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

  • Eens (70%)
  • Oneens (30%)
129 stemmen