Volledig scherm
Carnaval in zomerse sferen buiten bij het tienjarige Café de Commerce in Kruisland. Door de warmte werd er vooral buiten feest gevierd. foto Gerard van Offeren/pix4profs

'Ondanks de drukte erg gezellig' bij viering tien jaar De Commerce in Kruisland

KRUISLAND - "Een echt gezellig Kruislands feest." Edwin Maas is meer dan tevreden over de viering van tien jaar De Commerce, met optredens vrijdag en zaterdag, en gisteren de dertigste Kruislandse jaarmarkt. 

Vrijdagavond was er een uitverkochte zaal bij André Hazes junior, dj Bryan en Nelis Leeman. "Ondanks de drukte is het erg gezellig en verloopt alles rustig", vertelt een tevreden Maas. "Zoals altijd in Kruisland een echt dorps gebeuren."

Ook zaterdag was het gezellig en kwamen veel verenigingen op bezoek bij het jarige café in het centrum van Kruisland. De feestvierders genoten naast van een hapje en een drankje ook van een optreden van Danny Canters.

Jaarmarkt
Zondagmiddag was het vooral de jaarlijkse Jaarmarkt die veel publiek trok. "Ik kwam dit weekend pas tot de ontdekking dat het de dertigste jaarmarkt is", aldus Maas. "Dat is toch ook een mooi aantal jaren."

De dertigste jaarmarkt was groter en langer dan andere jaren. De brandweer was aanwezig met apparatuur om mensen na een ongeluk uit hun auto te bevrijden, de jeugd van de KPJ hield races op een hindernisbaan en in de kraampjes waren veel koopjes te vinden.

Ook de collectie oude gereedschappen en kleine stoommachines bij museum De Holle Roffel trokken de aandacht. Nieuw was het podium met terras op het parkeerterrein van COOP-supermarkt Schrauwen in de Molenstraat. Muziek- en dansgezelschappen uit het dorp zorgden met elkaar voor een gevarieerd programma.

Zoals zang van zangeres Annelieke, het gezelligheidskoor Gossi Nokki en muziek van dweilbands De Pompeblaozers en W'oorkus digt.

poll

Nederland moet zich niet mengen in het conflict tussen Turkije en de Koerden.

Nederland moet zich niet mengen in het conflict tussen Turkije en de Koerden.

  • Eens (73%)
  • Oneens (27%)
105 stemmen