Volledig scherm
© wim harwig

'Onafhankelijke informatie over kerncentrale Doel'

Een van de kerncentrales in Doel valt in panne.

Een paar dagen later: Doel doet het weer. Wat er in de tussentijd is gebeurd blijft vaak vaag. Het is de kerncentrale zelf die dat naar buiten brengt. Dat kan beter, denkt Stientje van Veldhoven, lid van de Tweede Kamer voor D66.

Ze vindt dat West-Brabanders dat soort informatie moeten kunnen op een onafhankelijk plek. Zodat ze zeker weten dat het klopt. En exact horen wat er zich heeft afgespeeld. Dat zei Van Veldhoven maandag tijdens een werkbezoek aan Bergen op Zoom. De fracties in de gemeenteraad van die stad spraken er hun zorg uit over de veiligheid van Doel.

"Het vertrouwen in de Belgische overheid en het toezicht op Doel is na alle incidenten van de laatste tijd ernstig afgenomen", zegt Evert Weys, fractievoorzitter van GBWP, de grootste partij in de gemeenteraad. Het steekt de Bergse politici vooral dat de Belgen van alles over Doel beslissen zonder hun noorderburen te raadplegen.

Terwijl de kerncentrales op amper 30 kilometer van de Grote Markt van Bergen op Zoom liggen. "We krijgen steeds als er een incident is te horen dat alles onder controle is, mensen vertrouwen dat niet meer."

Dinsdag meer in BN DeStem

poll

Zolang we allemaal ver weg op vakantie gaan, moeten we niet zeuren over de luchtvaart.

Zolang we allemaal ver weg op vakantie gaan, moeten we niet zeuren over de luchtvaart.

  • Eens (100%)
  • Oneens (0%)
4 stemmen

poll

'Als NAC zaterdag niet wint van FC Groningen kan het handhaving vergeten'

'Als NAC zaterdag niet wint van FC Groningen kan het handhaving vergeten'

  • Eens (87%)
  • Oneens (13%)
3046 stemmen