Volledig scherm
© Thinkstock

Omwonenden voetbalkooi Hoogerheide vrezen overlast, voetbalkooi van de baan

HOOGERHEIDE - Er komt definitief geen voetbalkooi aan de Plesmanlaan in Hoogerheide. "De buurtbewoners zijn bang dat dit overlast veroorzaakt", zegt Rob de Kort, voorzitter van het dorpsplatform Hoogerheide.

De bewonersorganisatie gaat op zoek naar een andere locatie.

Het dorpsplatform liep al langer met het plan rond om in Hoogerheide een voetbalkooi te plaatsen, daarbij viel hun oog viel op een grasveld langs de Plesmanlaan. "We zouden die kooi zelf betalen. De gemeente Woensdrecht en jongerenwerker Gert Miltenburg zagen het ook zitten. Zij vonden het een ideale locatie", legt De Kort uit.

Buurtbewoners gaven het platform echter te kennen zo'n voetbalkooi absoluut niet te zien zitten, vanwege de verwachte overlast. "We kunnen daarom niet anders dan van het plan af zien", baalt De Kort. Volgens De Kort zou de Hoogerheidese jeugd maar wat graag een voetbalkooi willen. In Woensdrecht hebben alleen Huijbergen en Putte een dergelijke voorziening. De Kort: "Daar zeggen de omwonenden geen overlast te ervaren. Waarom zou dat dan in Hoogerheide wel het geval zijn?"

De Kort zegt dat het afblazen van de locatie aan De Plesmanlaan nog niet wil zeggen dat het idee voor een voetbalkooi in Hoogerheide tot het verleden behoort. "We kijken uit naar een andere locatie, maar die zoektocht staat nu even in de ijskast." Door onderbezetting van het dorpsplatform komt de realisering van een voetbalkooit voorlopig op een lager pitje te staan.

De Kort hoopt dat de Hoogerheidenaren zelf ook met voorstellen komen voor een geschikte plek. "Want de jeugd heeft hier wel behoefte aan."

poll

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

  • Eens (86%)
  • Oneens (14%)
495 stemmen