Volledig scherm
Vrouwenhof Roosendaal. © Ramon Mangold

Omwonenden vinden Vrouwenhof Roosendaal onveilig, politie ziet geen probleem

ROOSENDAAL - De reacties op het steekincident in het park Vrouwenhof van maandagavond - waarbij een 22-jarige Roosendaler gewond raakte - zijn wisselend. De gemeente, politie en eigenaar van het Chinees-Indonesische restaurant, dat aan de rand gevestigd is, maken zich geen zorgen over de veiligheid van het Vrouwenhof. Zij zien het als een op zichzelf staand incident.

Meerdere omwonenden geven echter aan dat zij het park ‘s avonds mijden. „Ik ga dat park als het donker is echt niet meer in”, vertelt Willem Rijsdijk, die vlakbij het Vrouwenhof woont. „Ik loop rond half twaalf weleens langs de rand met mijn hond en dan zie ik ze al, de hangjongeren. Ze zijn vaak met een man of twaalf en zitten bij de skatebaan te blowen.”

Hij vindt niet dat het park ‘s avonds afgesloten zou moeten worden, zoals bij het Emile van Loonpark in 2012 gebeurde na een reeks incidenten.

„Maar ik vind wel dat de politie wat meer mag patrouilleren. Het is niet voor niets zo dat om de haverklap het licht in het park kapot is. Dan ziet niemand wat die hangjongeren uitspoken.”

Lees woensdag meer in BN DeStem

poll

Het frauderen met pgb is het gevolg van een ook voor de overheid veel te ingewikkelde regeling

Het frauderen met pgb is het gevolg van een ook voor de overheid veel te ingewikkelde regeling

  • Eens (78%)
  • Oneens (23%)
80 stemmen