Volledig scherm
Het lukte verontruste omstanders dinsdagmiddag dit poesje van onder de motorkap van een auto vandaan te krijgen in Breda. © Tom van der Put/MaRicMedia

Omstanders redden poesje vanonder de motorkap van auto in Breda

BREDA - Op het Dr. Struyckenplein in Breda hebben omstanders dinsdagmiddag een poesje in nood weten te bevrijden uit zijn penibele positie. 

Een aantal mensen was zeker tweeënhalf uur bezig geweest om een jong katje onder de motorkap van een auto uit te krijgen. De komst van gewaarschuwde politie en de dierenambulance lieten volgens omstanders op zich wachten. De omstanders besloten vervolgens om onder andere de auto op te krikken om te kijken of ze bij het jonge beestje konden komen. Dat lukte niet.

Automonteur
Na lange tijd kon een toevallig passerende automonteur helpen. Hij kreeg de motorkap van de auto open, waarna iemand anders de kitten te pakken kreeg. De zojuist gearriveerde medewerker van de dierenambulance heeft het beestje in een kooi gestopt, en heeft deze vervolgens naar de opvang gebracht. Het diertje is naar schatting hooguit zes weken oud. Het is daarom waarschijnlijk niet gechipt.

Live Voetbal

home logo PEC ZwolleZWO
EINDE
0-1
PSVPSV
away logo
home logo FC UtrechtUTR
EINDE
3-1
ExcelsiorEXC
away logo
home logo FC GroningenGRO
EINDE
4-2
VitesseVIT
away logo
home logo Roda JC KerkradeRJC
28'
0-0
AZAZ
away logo
home logo ADO Den HaagADO
EINDE
4-1
Heracles AlmeloHER
away logo

poll

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

  • Eens (38%)
  • Oneens (62%)
905 stemmen