Volledig scherm
© Hessel de Ree

OM verdenkt partner Zevenbergse Wendy van doodslag, stiefzoon slachtoffer uit cel

ZEVENBERGEN/BREDA - De politie verdenkt de partner (53) van de Zevenbergse vrouw (46) die vorige week donderdag door een misdrijf om het leven is gekomen van doodslag.

Dat heeft het Openbaar Ministerie in Breda maandag bekendgemaakt. De man wordt woensdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Zijn 24-jarige zoon is maandag vrijgelaten. Hij blijft volgens het Openbaar Ministerie ook verdachte, maar er is te weinig bewijs om hem nog langer in de cel te houden, aldus een woordvoerster.

Slachtoffer Wendy was moeder van drie jonge kinderen met haar verdachte partner, die een autohandel heeft. De vrouw overleed donderdagmorgen vroeg in hun woning aan de Huizersdijk. Dat gebeurde kort nadat de hulpdiensten arriveerden. Ze waren rond zes uur opgeroepen omdat de vrouw onwel zou zijn geworden.

De politie vertrouwde de zaak niet en stelde meteen buurt- en sporenonderzoek in. Uit sectie is gebleken dat de vrouw door een misdrijf om het leven is gekomen.

Buurtbewoners hadden de avond voor het drama ruzie in of bij de woning gehoord. In de relatie zouden volgens bekenden regelmatig flinke spanningen zijn geweest.

  1. Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord
    Overwinning

    Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord

    Drie dagen na het bekerechec bij Achilles'29 verlaat NAC op een historische avond juichend de Rotterdamse Kuip. Een treffer van Giovanni Korte voor rust en een late treffer van invaller Thomas Enevoldsen waren voldoende om landskampioen Feyenoord in eigen huis te vloeren: 0-2. Na rust pas wist de ploeg van Giovanni van  Bronckhorst het veldoverwicht om te zetten in kansen. Kramer en Amrabat waren dicht bij de gelijkmaker, maar toen zelfs ook een strafschop niet besteed was aan Kramer lag de weg naar een Bredase zege wagenwijd open. Uiteindelijk loodste Feyenoord-doelman de gasten definitief dat pad op. Na zijn blunder was het voor Enevoldsen kinderspel om de 0-2 binnen te schuiven. Het eerste half uur was er eigenlijk maar één ploeg aan de bal. Op een voor het legioen veelbelovende eerste hoekschop na 44 seconden voetballen na kon Feyenoord haar overwicht echter geen moment omzetten in doelgevaarlijke daden. Een kopbal van Jan Arie van der Heijden (uit een corner) scheerde de lat. Bij de enige scherpe dieptepass van de Rotterdammers (op El Ahmadi) lag NAC-doelman Mark Birighitti in de weg. Veel dreigender was het 'offensief' van Feyenoord niet. 

poll

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
701 stemmen