Volledig scherm
© Thinkstock

OM over horecaterrassen: burgemeester zet college en gemeenteraad Moerdijk op het verkeerde been

WILLEMSTAD - Bij het verruimen van de regels voor horecaterrassen in de gemeente Moerdijk is burgemeester Jac Klijs volledig voorbij gegaan aan de belangen van de inwoners. Dat zegt Marco Weda van de fractie Onafhankelijk Moerdijk. Hij verzoekt het college van B en W het 'Concept nadere regels terrassen' per direct in te trekken.

Zijn plan: 'Eerst met alle belanghebbenden fatsoenlijk in dialoog gaan en dan met een gedragen voorstel komen.' Hij schrijft dit in een brief op poten aan het college van B en W. Met niet minder dan 21 vragen opent hij de aanval op de notitie die het college half december openbaarde.

Belangrijkste wijziging is het verruimen van de regels voor de horeca. Zo wordt het verschil tussen zomerterrassen en permanente terrassen geschrapt en worden de sluitingstijden van de terrassen gekoppeld aan de sluittijden van het achterliggende horecabedrijf. Aan de andere kant worden er scherpere regels gesteld aan het terrasmeubilair.

In de notitie van het college staat dat er over de inhoud is gesproken met de Koninklijke Horeca Nederland, afdeling Moerdijk en met de stadstafel van Willemstad. Marco Weda vraagt zich af waarom de uitkomst van de gesprekken met de stadstafel niet is opgenomen in het stuk. Hij heeft namelijk vernomen dat stadstafel 'zeer afwijzend staat tegenover deze nadere regels'.

Burgemeester Jac Klijs, die verantwoordelijk is voor openbare orde, zet de gemeenteraad en het college hiermee op het verkeerde been, aldus Weda.

poll

Het frauderen met pgb is het gevolg van een ook voor de overheid veel te ingewikkelde regeling

Het frauderen met pgb is het gevolg van een ook voor de overheid veel te ingewikkelde regeling

  • Eens (77%)
  • Oneens (23%)
31 stemmen