Volledig scherm
© ANP

OM laat verdachte van kidnap Gino en Rien vrij

BREDA/chaam - De enige verdachte die vast zat voor de ontvoering van Rien de Koning (42) uit Schoondijke en zijn achterneef Gino Heeren (18) uit Sprundel is door het Openbaar Ministerie op vrije voeten gesteld.

Het OM zegt dat Alex B. (50) uit Chaam 'niet langer in voorlopige hechtenis hoeft te blijven gezien de stand van het onderzoek'.

OM-woordvoerster Martine Pilaar benadrukt dat B. wel verdachte blijft van de dubbele kidnap op 29 december uit de garage van de opa van Gino in Breda. De advocaat van de man uit Chaam zegt vooralsnog geen enkel commentaar te willen geven op de verdenking.

B. is de tweede, bekende verdachte van de ontvoering, naast de 41-jarige Zoebeer R. uit Sint Willebrord. Die man is de huurder van de loods in Ulicoten waaruit de twee slachtoffers zich in de nieuwjaarsnacht zelf wisten te bevrijden. De Willebrorder ontkent elke betrokkenheid bij het misdrijf. Hij is verhoord door de politie maar niet aangehouden. Het OM heeft de afgelopen weken herhaaldelijk gezegd meer aanhoudingen te verwachten.

De politie vermoedt dat de kidnap volgde op een beroving in de criminele wereld, in het bijzonder de hennephandel. De daders vroegen de familie om 90.000 euro losgeld.

Het OM denkt dat de slachtoffers zelf mogelijk niets met de drugshandel te maken hebben, maar dat ze zijn ontvoerd om anderen onder druk te zetten en over de brug te komen. De politie zei eerder dat indruk te hebben dat de familie niet alles vertelt wat ze weet over de zaak.

poll

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
728 stemmen