Volledig scherm
© Omroep Brabant

OM gelooft in geschorste officier Van Delft uit Breda

ROTTERDAM - Het Openbaar Ministerie gelooft niet dat de geschorste Bredase officier Lucas van Delft fouten heeft gemaakt in lopende onderzoeken. "De suggestie dat verdachte geen eerlijk proces zou krijgen is volledig uit de lucht gegrepen’’, zei officier van justitie Michiel van IJzendoorn maandag in de rechtbank in Rotterdam.

Van IJzendoorn reageerde daarmee op het verzoek van advocaat Louis de Leon om Van Delft te horen in het grote drugs- en liquidatieonderzoek Kapel. Het is voor het eerst sinds Van Delft in februari naar buiten kwam met zijn overspannenheid dat een grote zaak van hem in de rechtbank wordt behandeld.

Van Delft is geschorst, nadat hij zelf een melding deed via Meld Misdaad Anoniem dat mensen in de Tilburgse drugs- en motorwereld het op zijn leven hadden gemunt. "Er kan geen sprake zijn van het horen van mijn collega Van Delft’’, besloot Van IJzendoorn zijn betoog.

Van IJzendoorn is de vervanger van Van Delft in dit proces. Ook wil Van Ijzendoorn de melding die Van Delft bij Meld Misdaad Anoniem deed niet openbaren, ondanks het verzoek van De Leon.

Poll

In de supermarkt voel ik me nu niet meer op mijn gemak.

In de supermarkt voel ik me nu niet meer op mijn gemak.

  • Eens (68%)
  • Oneens (32%)
438 stemmen