Volledig scherm
Singelloop Breda

OLV-leerlingen lopen cijfers gym omhoog bij Singelloop

BREDA - Met een goede Singelloop je cijfer voor het vak lichamelijke opvoeding opkrikken. Een stimulans van het Onze Lieve Vrouwe Lyceum in Breda, om leerlingen aan te moedigen deel te nemen aan de loop van komende zondag. "Ze zetten voor zichzelf een reëel doel. Als ze binnen die tijd de Singelloop lopen, kunnen de kinderen een hoger punt scoren voor het vak", zegt gymdocent Niels van Hoek. "Of ze lopen de Coopertest niet."

Liefst 304 OLV-leerlingen hebben zich ingeschreven voor de Singelloop. "Dat is 20 procent van het totaal. Een absoluut record", vertelt Jos Lanters trots. De afdelingsleider van havo maakt zich al jaren hard voor deelname van leerlingen aan de loop. Hij deed zelf tot vorig jaar iedere editie mee. "Vorig jaar behoorden we met 190 inschrijvingen tot een van de grootste groepen. Daar wilden we dit jaar overeen. Dat is glansrijk geslaagd."

De leerlingen krijgen zondag een blauw shirt aangemeten en doen vooraf gezamenlijk een warming-up - zoals het hoort. "Als een grote blauwe golf trekken we door de singels", aldus Lanters. De gymdocenten bereiden de leerlingen niet speciaal voor op de loop. "We hebben deze week ook sportdag", zegt Van Hoek. "Maar wie wilde, kreeg vooraf een trainingsschema mee."

poll

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

  • Eens (86%)
  • Oneens (14%)
757 stemmen