Volledig scherm
Veel aandacht voor de oldtimer van Rien en Adje (links) Geers. © Jan Stads/Pix4Profs

Oldtimershow Lepelstraat groeit uit z'n jasje

LEPELSTRAAT - Lepelstraat was zondagmiddag een aantal uren overbevolkt. Niet door eigen inwoners maar door liefhebbers die veel belangstelling hebben voor oude auto's, bromfietsen, motoren en tractoren.

Voor de achtste keer werd in het dorpscentrum de Oldtimershow gehouden, die met het jaar drukker wordt bezocht. In de Kerkstraat stonden aan beide zijden van de weg vele tientallen oldtimers, vanaf gemeenschapshuis Sint Antonius tot aan café Leonita. En ook op het Kerkplein stonden veel klassieke bolides, motoren en brommertjes met hoge sturen.

Voorzitter Youri Blokker van de Stichting Evenementen Lepelstraat had geen idee hoeveel oldtimers er in Lepelstraat zijn geweest. "We hadden tussen de vijftig en zestig aanmeldingen, maar dat is niet relevant. Het is hier vrijheid blijheid. Het aantal aanwezige oldtimers is vele malen groter. Iedereen die hier aanwezig is, geniet van de aanblik."

De deelnemers kwamen vanuit het hele land. 

Lees maandag meer in BN DeStem

 1. Plan om Satudarah te verbieden 'is stemmingmakerij', zegt advocaat Brabantse leden

  Plan om Satudarah te verbieden 'is stem­ming­ma­ke­rij', zegt advocaat Brabantse leden

  BREDA – Het plan van het Openbaar Ministerie om motorclub Satudarah definitief in Nederland uit te bannen, valt onder het kopje ‘stemmingmakerij’. Dat is de reactie van Michael Ruperti, advocaat van enkele Brabantse members van Satudarah. Volgens de raadsman gaat justitie veel te ver met haar plannen. ,,Het is nogal wat om een motorclub aan te merken als een gestructureerde, criminele organisatie.”
 2. Kind van twee bekeurd voor wildplassen: 140 euro

  Kind van twee bekeurd voor wildplassen: €140

  UDEN - Hennie van der Elst uit Uden is woedend. Rond het middaguur stond hij met zijn tweejarige kleinzoon Mattias buiten de Plus supermarkt in Uden-zuid te wachten op zijn vrouw, die boodschappen aan het doen was. Mattias moest plots nodig plassen. Ophouden was geen optie. Dus opa zette hem tegen de gevel van de naastgelegen bakkerij en liet hem plassen. Dat werd opgemerkt door een politieagent die een bekeuring van 140 euro uitschreef voor wildplassen. 

Live Voetbal

home logo NapoliNAP
20:45
FeyenoordFEY
away logo

poll

Ik zit niet te wachten op gezonde voeding in sportkantines

Ik zit niet te wachten op gezonde voeding in sportkantines

 • Eens (66%)
 • Oneens (34%)
694 stemmen