Volledig scherm
Shane O'Neill © Pro Shots

O'Neill vijfde aanvoerder van dit seizoen bij NAC

BREDA – Bij afwezigheid van Robbie Haemhouts, die kampt met een hamstringblessure, is niet tweede man Cyriel Dessers, maar Shane O’Neill de aanvoerder van NAC maandag in de wedstrijd tegen FC Dordrecht.

Daarmee is de Amerikaanse centrumverdediger de vijfde speler dit seizoen die de aanvoerdersband draagt. Afgelopen vrijdag tegen Den Bosch nog was doelman Jorn Brondeel in de tweede helft de aanvoerder na het uitvallen van Robbie Haemhouts. Dessers zat een wedstrijd schorsing uit en Jeff Stans bleef heel het duel op de bank.

Aan het begin van het seizoen maakte de ontslagen Marinus Dijkhuizen zijn drie aanvoerders bekend: 1 Haemhouts, 2. Dessers en 3. Stans. De nieuwe trainer Stijn Vreven heeft daar een andere invulling aangegeven getuige de keuze voor O’Neill.

  1. Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord
    Overwinning

    Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord

    Drie dagen na het bekerechec bij Achilles'29 verlaat NAC op een historische avond juichend de Rotterdamse Kuip. Een treffer van Giovanni Korte voor rust en een late treffer van invaller Thomas Enevoldsen waren voldoende om landskampioen Feyenoord in eigen huis te vloeren: 0-2. Na rust pas wist de ploeg van Giovanni van  Bronckhorst het veldoverwicht om te zetten in kansen. Kramer en Amrabat waren dicht bij de gelijkmaker, maar toen zelfs ook een strafschop niet besteed was aan Kramer lag de weg naar een Bredase zege wagenwijd open. Uiteindelijk loodste Feyenoord-doelman de gasten definitief dat pad op. Na zijn blunder was het voor Enevoldsen kinderspel om de 0-2 binnen te schuiven. Het eerste half uur was er eigenlijk maar één ploeg aan de bal. Op een voor het legioen veelbelovende eerste hoekschop na 44 seconden voetballen na kon Feyenoord haar overwicht echter geen moment omzetten in doelgevaarlijke daden. Een kopbal van Jan Arie van der Heijden (uit een corner) scheerde de lat. Bij de enige scherpe dieptepass van de Rotterdammers (op El Ahmadi) lag NAC-doelman Mark Birighitti in de weg. Veel dreigender was het 'offensief' van Feyenoord niet. 

poll

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
696 stemmen