Volledig scherm
© Thinkstock

‘Nul-urencontract passé, weer vaste mensen in dienst bij TWB in Roosendaal'

ROOSENDAAL - Door personeelstekorten bij TWB kregen deze zomer vermoedelijk tientallen mensen in Roosendaal niet de beloofde huishoudelijke hulp.

Bestuurder Christ-Jan Danen van thuiszorginstelling TWB (Thuiszorg met Aandacht) trekt het boetekleed aan: het mag niet meer gebeuren dat ouderen door personeelsgebrek bij TWB verstoken zijn van huishoudelijke hulp.

Tientallen cliënten in Roosendaal en Moerdijk werden daarmee geconfronteerd in juli en augustus toen TWB-medewerkers met nul-urencontracten niet kwamen opdagen of afbelden en er problemen ontstonden bij de planning en terugkoppeling naar cliënten. Danen trekt daaruit de les dat TWB bij voorkeur weer gaat werken met mensen in vaste dienst die vertrouwd zijn voor de mensen die de zorg nodig hebben. „Het is deze zomer gebleken dat medewerkers met nul-urencontracten zich toch minder verbonden voelen met TWB. Flexibiliteit blijft nodig, maar we gaan als het even kan weer contracten aanbieden voor onbepaalde tijd”, aldus Danen, die na jaren van bezuinigingen en onzekerheid voor het personeel weer ruimte ziet om te investeren in huishoudelijke hulp en ondersteuning.

Ook de planning van de hulp gaat de komende maanden op de schop. „We gaan investeren in planningen op langere termijn, waardoor zowel voor cliënten als medewerkers rust en duidelijkheid worden geschapen.” 

poll

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

  • Eens (48%)
  • Oneens (52%)
778 stemmen