Volledig scherm
© Thinkstock

'Nu geld teruggeven aan burger'

ROOSENDAAL - Lastenverlichting voor de inwoners van Roosendaal wordt een belangrijk discussiepunt tijdens de politieke behandeling van de Kadernota 2017. Duidelijk is in elk geval dat de coalitiepartijen Roosendaalse Lijst, VVD en CDA én oppositiefractie VLP azen op verlaging van lokale belastingen nu het Roosendaal na jaren van bezuinigingen weer financieel goed gaat.

Bij de presentatie van de Kadernota, vorige week, zei wethouder Toine Theunis al dat het college ruimte ziet voor verlaging van de afvalstoffenheffing. Theunis heeft de gemeenteraad ook voorgerekend wat het de lokale schatkist kost om bijvoorbeeld de honden- of precariobelasting af te schaffen of de inflatiecorrectie op nul te zetten.

Roosendaalse Lijst, VVD en VLP zien graag dat de hondenbelasting op de helling gaat. Waarbij afschaffing volgens VVD-leider Jeroen van den Beemt het meest ideaal is omdat op die manier tegelijkertijd wordt bespaard op ambtelijke inzet. Maar de VVD kan ook leven met een geleidelijke afbouw van de hondenbelasting.

Lees dinsdag meer in BN DeStem

poll

Ronald Koeman moet zo snel mogelijk op de plek van Dick Advocaat komen te zitten.

Ronald Koeman moet zo snel mogelijk op de plek van Dick Advocaat komen te zitten.

  • Eens (63%)
  • Oneens (37%)
283 stemmen