Volledig scherm
Voor de reizigers voelt het nieuwe station, nu officieel geopend, ondertussen al vertrouwd. foto's ron magielse/pix4profs

NS-topman na opening station Breda: 'Eindelijk niet meer met die 72 treden tellende trap'

BREDA - Wat is het grootste probleem waar Breda mee te kampen krijgt, nu de stad zo'n schitterend station heeft? Het vasthouden van dit ambitieniveau. Dat is iets dat de stad in zijn achterhoofd moet houden, zei verkeersgedeputeerde Christoph van der Maat donderdag bij de opening van het Breda Centraal.

De in Breda woonachtige provinciebestuurder zei 'enorm trots' te zijn op het station. "Toen ik mijn ouders een keer van de trein ging halen, keken ze vol verbazing rond en zeiden: 'Is dit Breda wel?' Ze herkenden het niet", aldus Van der Maat, die zijn stad nu omschrijft als 'de fijnste plek om te wonen in de zuidwestelijke delta'.

NS-topman Roger van Boxtel is vooral te spreken over de 'multifunctionaliteit' van het nieuwe station. De voormalig D66-politicus kan zich nog goed herinneren dat er in de jaren 80 veel discussie was over de verloedering van binnensteden. "De publieke ruimte was van niemand meer. Maar het station van Breda is zo multifunctioneel, dat het een godswonder is dat er nog treinen kunnen aankomen."

De NS-topman is 'apetrots' en blij dat hij niet meer de 72 treden tellende trap meer op hoeft te klimmen. "Ik moest daar een keer tegenop toen ik net een hernia achter de rug had. Dus u snapt dat ik blij was dat de doorgang open ging."

Volledig scherm
Roger van Boxtel tijdens de opening van Breda Centraal. © Ron Magielse / Pix4Profs

poll

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

  • Eens (40%)
  • Oneens (60%)
544 stemmen