Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Bert Jansen

Nog geen spoor van brandstichter in Dongen

DONGEN - Nog altijd heeft de politie geen verdachte(n) aangehouden voor de autobrandstichtingen in Dongen. Alle extra surveillances ten spijt.

Even leek het rustig, maar vorige week werd Dongen weer opgeschrikt door een nieuwe verdachte autobrand aan de Gruttohof. Dat de dader of daders moeilijk te vinden zijn, heeft ook te maken met de aard van de misdaad.

„Autobranden oplossen is altijd moeilijk. Vaak als we op zoek gaan naar bewijzen, zijn de sporen van de dader al verdwenen door de brand”, zegt politiewoordvoerder Eric Passchier.

Begin dit jaar kondigde de politie aan extra te gaan surveilleren in Dongen. In de maanden september tot en met december vorig jaar waren er negen gevallen waarbij een auto in Dongen in brand vloog. Dit jaar gingen er vijf auto’s onder verdachte omstandigheden in vlammen op.

„Er wordt zoveel mogelijk gesurveilleerd”, benadrukt de zegsman. Om de dader of daders achter de autobranden te vinden, vraagt de politie ook de hulp van de buurtbewoners.

„We moeten het hebben van de geluiden vanuit de buurt. Zien de bewoners een onbekende in de straat die zich verdacht gedraagt, dan moeten ze de politie bellen. Met die informatie kunnen de agenten dan gaan kijken en zijn we er zo snel mogelijk bij.”

Lees woensdag veel meer in BN DeStem

Live Voetbal

home logo ADO Den HaagADO
RUST
1-1
Heracles AlmeloHER
away logo
home logo PEC ZwolleZWO
14:30
PSVPSV
away logo
home logo FC UtrechtUTR
14:30
ExcelsiorEXC
away logo
home logo FC GroningenGRO
14:30
VitesseVIT
away logo
home logo Roda JC KerkradeRJC
16:45
AZAZ
away logo

poll

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

  • Eens (38%)
  • Oneens (62%)
858 stemmen