Volledig scherm

Nog geen reactie OM op vrijlating verdachte vermissingszaak van Femke en Sam

BREDA - Het Openbaar Ministerie kan nog steeds geen inhoudelijke reactie geven op de vrijlating maandag in Portugal van de 34 -jarige verdachte in de vermissingszaak van Femke en Sam. Het OM heeft de uitspraak van de Portugese rechter inmiddels wel ontvangen.

"We hebben nu een Engelse vertaling. Die willen we woensdag beter bestuderen. We begrijpen nog niet zo goed wat de rechter precies bedoelt", zegt OM-woordvoerster Martine Pilaar.

Vormfout
Volgens Portugese media heeft justitie in Faro de verdachte vrijgelaten vanwege een vormfout in het uitleveringsverzoek. Wat mogelijk ook een rol heeft gespeeld is dat de man elke betrokkenheid ontkent. Hij zegt dat ook hij de lokale autoriteiten heeft getipt dat de vermiste meisjes in Albufeira verbleven, in Hostel Rich & Poor.

Voor het OM in Breda blijft de Nederlander, die ook een Marokkaans paspoort heeft, formeel verdacht. De politie hier wil hem graag spreken over de zaak en de rol die hij precies heeft gespeeld. Dat zal de recherche in Nederland intussen ook aan Sam en Femke zelf hebben gevraagd.

Aanhoudingsbevel
Opmerkelijk is dat de Portugese politie al een internationaal aanhoudingsbevel op zak had toen de verdachte zaterdag in gezelschap van de vriendinnen (16) werd gearresteerd. Dat betekent dat de politie op dat moment al wist wie hij is. Vermoedelijk is de verdachte enige uren of langer geobserveerd, nadat de gouden tip over de verblijfplaats was binnengekomen. Hoe dan ook reisden de meisjes volgens de politie alleen af naar Spanje.

poll

Ongelukken fotograferen terwijl je achter het stuur zit, is verwerpelijk.

Ongelukken fotograferen terwijl je achter het stuur zit, is verwerpelijk.

  • Eens (95%)
  • Oneens (5%)
507 stemmen