Volledig scherm
Organisatoren van reunie basisschool de Lindelommer in Hoeven, op foto vlnr : Ingrid Vervuren , Helma Goossens , Carina van Aert , Frank Rockx en Dimphy van Geel . © Foto Gerard van Offeren / Pix4Profs

Nog één laatste keer naar de school in Hoeven

HOEVEN - De eeuw gaat basisschool De Lindenlommer (voorheen Mariaschool) in Hoeven niet meer volmaken. Hoewel de gemeente nog geen geschikte aannemer heeft gevonden, is deze week al wel begonnen met het bouwrijp maken van het terrein waarop de Hoevense basisscholen volgend jaar opgaan in een nieuwe brede school.

"Dan is het: dag Reuzelaar, dag Lindenlommer", zegt Frank Rockx, raadslid maar vooral oud-leerkracht aan de de laatste school. Met vier oud-leerlingen dan wel medewerkers heeft hij een schoolreünie op touw gezet. "Nog één keer kan iedereen, die tussen 1921 en nu hier op school gezeten heeft het gebouw ruiken, voelen, proeven."

Niet dat het direct tegen de vlakte gaat, want concrete plannen heeft Halderberge nog niet. Rockx denkt dat het voor veel (oud-)Hoevenaren wel het einde van een mooi tijdperk inluidt.

"Begrijp me goed: de nieuwbouw wordt schitterend, maar de school aan de Bovenstraat ademt wel honderd jaar Hoevense onderwijsgeschiedenis. Reünies onder klassen waren er wel, maar voor de hele school is vrij bijzonder." Dat blijkt ook uit het aantal aanmeldingen: ruim 500.

Foto's en muziek verlevendigen de samenkomst op zaterdag 18 juni van 13.00 tot 17.00 uur. Aanmelden kan nog: reuniemariaschool@gmail.com

Lees donderdag meer in BN DeStem

poll

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

  • Eens (69%)
  • Oneens (31%)
124 stemmen