Volledig scherm
Onderzoek bij de woning in Zundert. © Hessel de Ree

Nog dit jaar uitspraak in zaak hamermoord Zundert

BREDA - De rechtbank in Breda probeert nog dit jaar de zaak af te ronden over de moord op de 45-jarige Pierre Pelders, in februari in de Veilingstraat in Zundert. Verdachte H.K. heeft tot donderdag in het Pieter Baan Centrum gezeten voor onderzoek naar zijn geestestoestand.
 

Pelders werd met een hamer doodgeslagen op het moment dat de twee in de woning aan het klussen waren. De 49-jarige verdachte uit Berlicum heeft bekend dat hij dat deed.

De twee mannen hielden zich op in het drugscircuit. De verdachte had een geldschuld en om die in te lossen hielp hij met klussen in het nieuwe appartement van het slachtoffer in Zundert. Daar kwam het tot een ruzie, waarbij Pelders werd doodgeslagen. De verdachte vluchtte in de auto van het slachtoffer naar zijn ex in Terneuzen. Daar werd hij enkele dagen later opgepakt.

Voor het tot een inhoudelijke behandeling van de strafzaak komt, moeten er nog enkele rapporten worden opgemaakt, onder meer door het Pieter Baan Centrum. De volgende zitting is op 17 november. Dat is nog pro forma, maar de rechtbank hoopt in december de zaak inhoudelijk te kunnen behandelen.

poll

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

  • Eens (50%)
  • Oneens (50%)
536 stemmen