Volledig scherm
Hollandse lucht boven de Brabantse Wal Een typisch Nederlands tafereel. Uitgestrekte wolkenpartijen boven het landschap. Foto Ad van Loenhout uit Hoogerheide

Nog dit jaar duidelijkheid over samenwerking gemeenten Brabantse Wal

BERGEN Op ZOOM/WOENSDRECHT/STEENBERGEN -  Nog dit jaar moet duidelijk worden of en hoe de gemeenten Bergen op Zoom, Woensdrecht en Steenbergen meer gaan samenwerken.

Dat schrijven de drie burgemeesters in een brief aan hun gemeenteraden. In december moet er een brede visie liggen, waar de raden zich in januari over mogen buigen.

De bestuurders van de Wal-gemeenten hebben van de provincie Noord-Brabant de opdracht gekregen om te onderzoeken hoe er in de toekomst (meer) samengewerkt kan worden. Daarbij worden alle opties besproken, ook de in Woensdrecht en Steenbergen zo gevreesde herindeling.

De drie gemeenten werden voor de zomer nog door de provincie op de vingers getikt over het uitblijven van zo'n visie. De Brabantse Wal zou volgens commissaris van de Koning Wim van de Donk veel te traag te werk gaan. Die dreigde vervolgens een begeleider naar West-Brabant te sturen die de onderzoeken over zou nemen. De gemeenten zouden dan de regie over hun eigen visie kwijtraken.

Zover is het nog niet, laat gedeputeerde Anne-Marie Spierings (Bestuur) via haar woordvoerder weten, maar de drie gemeenten liggen in Den Bosch wel degelijk onder een vergrootglas. "De gedeputeerde gaat binnenkort met de drie gemeenten in gesprek over het vervolg."

Lees meer in BN DeStem, editie Bergen op Zoom van donderdag.

poll

Salarishoogte taboe? Welnee, iedereen mag weten wat ik verdien.

Salarishoogte taboe? Welnee, iedereen mag weten wat ik verdien.

  • Eens (58%)
  • Oneens (42%)
383 stemmen