Volledig scherm
Nispen Inspireert is zaterdagmiddag geopend met een rode loper vol schoenen, een kunstproject van de inwoners die van richting de Turftuin leidden. foto gerard van Offeren/pix4profs

Nispen: schoenen in beweging

NISPEN - Naaldhakken, sneakers, laarsjes, open en dichte schoenen, instappers of klompen. Allerlei soorten schoenen zijn door de dorpsbewoners op creatieve wijze versierd om samen het indrukwekkende kunstwerk te vormen. Wethouder Hans Verbraak opende Nispen Inspireert zaterdagmiddag.

Verbraak toonde zich onder de indruk van de 170 schoenen die als miniatuurkunstwerkjes op een rode catwalk richting de Turftuin waren geplaatst. Die stonden symbool voor nieuwe stappen op historische gronden over de opgegraven kerkfunderingen uit de 15de eeuw. "Het thema van deze derde Nispen Inspireert is Heerlijckheid in Beweging", verklaart voorzitter Richard Konings van de organiseerde Stichting Cultureel Nispen. "We laten zien dat Nispen een levend dorp is; continu in beweging.''

Verbraak noemde het kunstwerk een voorbeeld van saamhorigheid dat aangaf dat Nispenaren geen oude schoenen weggooien voor ze nieuwe hebben. De kunstwerkjes varieerden van beschilderde tot met allerlei materialen beplakte schoenen, met breiwerkjes aangeklede exemplaren, schoentjes met een boodschap tot gekooide schoentjes.

Het thema In Beweging werd ook in de tentoonstelling in de kerk door beeldende kunstenaars en leerlingen van basisschool De Linde op vele manieren uitgebeeld. Nispen Inspireert wordt op 17 en 18 september met diverse activiteiten vervolgd.

poll

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

  • Eens (53%)
  • Oneens (47%)
68 stemmen