Volledig scherm
© ANP

Nieuwe poelier maakt donderdag debuut op weekmarkt Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - De weekmarkt in Bergen op Zoom heeft vanaf donderdag weer een poelier.

De nieuwe poelier komt uit Helmond en vult de lege plek van de in augustus vertrokken Jan van Tuijl op. Dat zegt marktmeester Nikkie Lockefeer. Dat de nieuwe standhouder vanuit Helmond naar Bergen op Zoom moet komen, is volgens haar geen enkel probleem. "Er staan hier maar zat verkopers die nog verder moeten rijden."

De nieuwe poelier komt precies op dezelfde plek te staat waar op 4 augustus poelier Jan van Tuijl voor het laatst stond: op de hoek van de Van der Rijtstraat en het Korenbeursplein.

Het vertrek van Van Tuijl ging niet onopgemerkt voorbij. Van Tuijl – twintig jaar vaste waarde op de weekmarkt – was vanwege hartproblemen niet meer in staat om hele dagen op de markt te staan, waardoor hij zich genoodzaakt zag eerder af te breken en op te ruimen.

De gemeente pikte dat echter niet en tikte Van Tuijl hier herhaaldelijk voor op de vingers, later volgens tot twee keer toe een schorsing. Uit onderzoek van de gemeente bleek dat ook andere marktkooplieden moeite hadden met het steeds voortijdig vertrekken van Van Tuijl. Omdat een compromis niet haalbaar bleek, besloot Van Tuijl te stoppen.

poll

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

  • Eens (38%)
  • Oneens (62%)
844 stemmen