Volledig scherm
© Thinkstock

'Nieuwe opzet voor mantelzorgcompliment in Steenbergen'

STEENBERGEN - Het mantelzorgcompliment in Steenbergen was in 2015 onder de maat. Dat zei wethouder Cor van Geel vorige week tijdens de raadsvergadering. „Zowel kwalitatief als kwantitatief.” Dat lag aan twee dingen, legde hij uit. „We wisten pas in een laat stadium welk budget we daarvoor beschikbaar hadden. En de aandacht van de medewerkers was gericht op de zorg.”

In 2015 had de gemeente Steenbergen een budget van 110.000 euro voor het compliment. Daar bleef 85.000 euro van over. „Het is niet de bedoeling dat we geld over houden op het mantelzorgcompliment”, verzekerde Van Geel. „Ook dit jaar willen we mantelzorgers benaderen en het compliment aanbieden.”

Waar het vorig jaar ging om een VVV-bon van vijftig euro per persoon, wil de wethouder het nu anders aan gaan pakken. „Door bijvoorbeeld scholing aan te bieden, begeleiding en eventueel ondersteuning van huishoudelijke zorg daar onderdeel van te maken.”
Van Geel„ „Ik ga ervanuit dat we daar een slag in kunnen maken. Het is de bedoeling dat we uitkomen met het geld dat we ervoor hebben gekregen.”

poll

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

  • Eens (86%)
  • Oneens (14%)
757 stemmen