Volledig scherm
Nieuwe ME bus tijdens presentatie in Ossendrecht Foto Vincent Krijtenburg

Nieuwe ME bus vervangt oude, presentatie met rellen in Ossendrecht (video)

OSSENDRECHT – De politie vervangt na 25 jaar de bussen van de Mobiele Eenheid (ME). De eenheid die ingezet wordt bij rellen en demonstraties gaat vanaf dit jaar vaker ingezet worden.

“Voorheen werd de ME pas ingezet als er sprake was van maximale escalatie. Inmiddels proberen we met de zogenaamde Flex-ME al aanwezig te zijn voordat een situatie uit de hand loopt” zegt politieman Edwin Goos, teamchef Conflict en Crisisbeheersing die woensdagmiddag aanwezig was bij de presentatie van de nieuwe bussen op het terrein van de politieacademie in Ossendrecht.

Het nieuwe voertuig is kleiner en daardoor sneller en wendbaarder. In de oude ME-bus konden elf politiemensen, in de nieuwe bus acht.

Meest opvallende verandering ten opzichte van de oude ME-bus is de kleur. De bussen hebben dezelfde kleurstelling als normale politieauto's: wit met blauwe en oranje strepen. Onder dat laagje verf is de bus voorzien van pantserlaag (polycarbonaat) van ruim een halve centimeter dik. De ramen (lexaan) zijn bijna een centimeter dik.

Hulpmiddelen
Ondanks zijn formaat is het nieuwe voertuig van het type Mercedes Sprinter voorzien van de nodige technische hulpmiddelen. Naast een antiblokkeersysteem (ABS) en zijwind assistent kan de bestuurder gebruik maken van een infrarood achteruitrijcamera en een parkeerhulp (PTS).

Voertuigen die zijn ingericht als groepsvoertuig hebben ook een eenpersoonscel achterin. Het commandovoertuig is voorzien van een aantal computers. 

Lees donderdag meer in BN DeStem

De politie vervangt na 25 jaar de bussen van de Mobiele Eenheid (ME). De eenheid die ingezet wordt bij rellen en demonstraties gaat vanaf dit jaar vaker ingezet worden. Video: Vincent Krijtenburg

poll

Het frauderen met pgb is het gevolg van een ook voor de overheid veel te ingewikkelde regeling

Het frauderen met pgb is het gevolg van een ook voor de overheid veel te ingewikkelde regeling

  • Eens (78%)
  • Oneens (23%)
80 stemmen