Volledig scherm
Een indruk van het topsportcentrum van Aleco, met de nieuwe hal vanuit de lucht. Artist impression Aleco.

Nieuwe hal voor Aleco op sportpark Vierhoeven in Roosendaal

ROOSENDAAL - Sportorganisatie Aleco bouwt aan de huidige accommodatie op sportpark Vierhoeven een nieuwe hal. Deze wordt gebruikt als Centrum van Topsport en Talentontwikkeling. In de hal komt een zaal van 12 bij 21 meter voor specifieke trainingen van individuele sporters, een krachthonk en leslokalen.

'Klein Papendal'
Aleco Sport Visions en Talentencentrum Zuidwest Nederland zien de hal als voorlopig orgelpunt op de transformatie van sportpark Vierhoeven tot 'klein Papendal'.

"Wat ons betreft voorlopig, want onze ambities reiken verder. Een zwembad en een hotel zou er van ons bij mogen. Het is al mooi wat hier gebeurd is: kijk naar de nieuwe atletiekbaan van Thor en de turnhal van Dynamo", zegt André de Klerk van Aleco.

Samen met Koen Konings heeft hij Aleco opgezet en het een functie gegeven voor met name topsporters en talent in West-Brabant en Zeeland.

Bouw
De bouw van de hal is nagenoeg rond. De kosten zijn berekend op 950.000 euro. Voor de helft van dat bedrag wordt een hypotheek verstrekt.

Voor de andere 475.000 euro worden 25 aandeelhouders gezocht en is een actie via crowdfunding opgestart, waarbij particulieren of bedrijven 1.000 euro uitlenen aan Aleco.

Lees maandag meer over de nieuwe hal op sportpark Vierhoeven in BN DeStem

poll

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

  • Eens (79%)
  • Oneens (21%)
334 stemmen