Volledig scherm
Leerlingen testen de nieuwe gymzaal even flink uit. © Ron Magielse/het fotoburo

Nieuwe gymzaal voor Petrus en Paulus school in Breda

BREDA - De leerlingen van de Petrus en Paulus school in Breda maken sinds woensdag gebruik van de nieuwe gymzaal. Adriënne de Graaf, coördinator van de onderbouw van de P&P geeft een rondleiding.

„Alle wanden van de gymzaal zijn geluiddempend. Je hoort nog wel dat de kinderen aan het spelen zijn, maar er is geen geluidsoverlast meer door de holle ruimte. Kinderen kunnen zich ook niet meer aan radiatoren verbranden, want de verwarming zit in het plafond van de gymzaal. Niet alleen de gymzaal is nieuw, maar ook alle materialen en toestellen. Wij kunnen nu met onze kinderen van groep 3 tot en met groep 8 twee keer in de week naar de gymzaal. Voorheen was dat maar één keer per week.”
’s Avonds wordt de gymzaal door onder andere een judo- en een badmintonvereniging gebruikt. In het zelfde gebouw zijn ook nog vier nieuwe leslokalen gevestigd, waarvan er twee na schooltijd door de BSO worden gebruikt.
Leerkrachten krijgen bij de gymles ondersteuning van Breda Actief.
Het is niet alleen de nieuwe gymzaal, maar de leerlingen zijn ook af van lange wandelingen naar onder andere De Spreekhoorn in de Dirk Hartogstraat en naar de Bredase Ring in de Oranje Boomstraat.
Leerkracht Ad van de Meerendonk van groep 6 benadrukt nog maar eens dat bewegen goed voor iedereen is. „Het is niet alleen gezond, maar ook leuk.”
De 9-jarige Lars De Man uit groep 6 is een stoere jongen, die eigenlijk wel alle balsporten leuk vindt. Het touwzwaaien dat ze nu tijdens de gymles deden, vindt hij ook erg leuk.
Lisa Rietman (10) kan zich ook helemaal bij het touwklimmen en zwaaien uitleven.
Voor Evelien Crielaard (10) is de gym weer eens iets totaal anders dan werk. Met tikkertje en lekker rennen kan zij ook helemaal los gaan.
Op 15 april volgt de officiële opening door wethouder Miriam Haagh van Zorg, Onderwijs en dienstverlening.

  1. CDA Halderberge: ‘Vervang de plakborden door hufterproof Trotters’

    CDA Halderber­ge: ‘Vervang de plakborden door hufter­proof Trotters’

    OUDENBOSCH - Bij de provinciale en waterschapsverkiezingen was het raak en nu weer. In Halderberge (en wellicht meerdere gemeenten) zijn de verkiezingsborden voortdurend doelwit van graffiti en over andere partijen geplakte posters van de rechts-extremistische groep Voorpost. Het geklieder begint de Halderbergse CDA-fractie danig de keel uit te hangen. De partij vraagt voor het college voor de volgende verkiezingen haar licht op te steken bij buurgemeenten, waar zogeheten Trotters geplaatst worden.

Poll

Nu ik weet van Chinese spionage, wil ik zeker geen telefoon van Huawei

Nu ik weet van Chinese spionage, wil ik zeker geen telefoon van Huawei

  • Eens (74%)
  • Oneens (26%)
129 stemmen