Volledig scherm
© Edwin Wiekens/Pix4Profs

Nieuwe gezichten NAC geven gouden visitekaartje af

BREDA - Met een nagenoeg geheel vernieuwd team beleeft NAC vrijdagavond een droomstart van seizoen 2016/2017. De sfeer in het stadion voelt bij de 4-1 overwinning als een warm, vertrouwd bad. 

De meesten van de meer dan 10.000 supporters die een seizoenkaart kochten zullen hun buurman of –vrouw in het stadion nog wel kennen van vorig jaar. Maar de spelers die deze avond een gouden visitekaartje afgeven – zitten nog niet bij iedereen met naam en toenaam in het hoofd.

We vroegen fans op de b-side hoeveel spelers ze op een biertje zouden kunnen trakteren als ze deze in de stad tegen zouden komen. Hoeveel zou je er herkennen én bij naam kunnen noemen? ,,Nou, als het er drie zijn, dan zijn het er veel vrees ik,” antwoordt Arno Smits.

De eerste speelronde boezemt vertrouwen in. ,,Ik denk dat het goed is geweest dat de bezem er eens is flink doorgehaald is.” Niels Gabeler biedt één hoger dan Smits. ,,Ik denk dat ik er vier zo zou herkennen.” Daarbij moet aangetekend worden dat Gabener een wedstrijd voor ligt op de meeste andere toeschouwers.

,,Ik ben naar de opendag van Sparta geweest. Daar zag ik dit NAC al spelen.” Gabener schat in dat er ook dit jaar weer in de nacompetitie gespeeld zal gaan worden. ,,Kampioen worden, dat durf ik nog niet meteen te roepen. Er zit wel potentie in het team. Op het eind reken ik op een mooi feestje op de Grote Markt. Daar ben ik wel aan toe.”

Lees zaterdag meer in BN Destem

poll

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

  • Eens (49%)
  • Oneens (51%)
546 stemmen