Volledig scherm
Erik Colijn (midden) is de nieuwe directeur van BouwSchool Breda. © Edwin Wiekens/Pix4Profs

Nieuwe directeur BouwSchool Breda wil scholieren enthousiasmeren voor bouwsector

Breda - BouwSchool Breda heeft een nieuwe directeur. Erik Colijn neemt het stokje van Arie van Empel over die twaalf jaar aan het roer van het bedrijf heeft gestaan.

"Arie heeft ervoor gezorgd dat BouwSchool Breda is wat het nu is, namelijk een professioneel opleidingsbedrijf. Je zou kunnen zeggen dat het zijn kindje is", vertelt Colijn. Zelf heeft hij negen jaar met Van Empel gewerkt en heeft dus de kneepjes van het vak van hem geleerd.

BouwSchool Breda is een regionaal samenwerkingsverband dat zich richt op de praktijkscholing van jonge bouwvakkers. De opleidingslocatie, het Bouw en Techniek Centrum Breda aan de Noordelijke Rondweg, wordt vormgegeven door BouwSchool Breda en het Radius College.

De bouwsector heeft een aantal pittige jaren achter de rug door de crisis. Minder studenten kozen voor een bouwopleiding, maar de malaise lijkt ten einde. Het Bredase opleidingsbedrijf heeft voor het eerst in jaren weer een verdubbeling van het aantal nieuwe studenten. "We hebben er de afgelopen jaren ongelooflijk veel aan gedaan waardoor we nu een positieve trend zien. Onze grootste doelstelling is om voor de komende jaren genoeg aanwas te creëren van jonge bouwvakkers."

Lees het uitgebreide verhaal in de krant van zaterdag.

poll

Scholen moeten meer tijd maken voor begrijpend lezen en literatuur

Scholen moeten meer tijd maken voor begrijpend lezen en literatuur

  • Eens (96%)
  • Oneens (4%)
100 stemmen