Nieuwe centrummanager Breda: 'Koffiedrinken prima, als het maar functioneel is'

BREDA/ZEIST - De 51-jarige Annemiek Verstappen uit Zeist is woensdagavond gepresenteerd als de nieuwe centrummanager van Breda.

Volledig scherm
Annemiek Verstappen is de nieuwe centrummanager van Breda. Ze krijgt een dienstverband van 24 uur. 'Maar in praktijk zullen dat er zeker meer worden.'

De functie wordt gefinancierd vanuit het Ondernemersfonds, dat dit jaar van start is gegaan voor de binnenstad en de aanloopstraten. Verstappen werkte in soortgelijke functies voor de gemeenten Zeist, Arnhem, Veenendaal en Valkenswaard en zit in het bestuur van het Retailplatform Brabant. Van oorsprong is ze goudsmid.

Hoe komt een goudsmid in het centrummanagement terecht?
"Ik heb dertien jaar een winkel en een galerie gehad in Zeist. Ik was daar al bestuurslid van de winkeliersvereniging. Ik ben toen een keer op bijeenkomst over centrummanagement in Maastricht geweest en dacht 'dat moeten we ook in Zeist hebben'. Uiteindelijk heb ik dat idee uitgewerkt, ben naar de gemeente gestapt en kon er in 2009 mee aan de slag gaan."

Vervolgens heeft u zich ook in andere gemeenten beziggehouden met centrummanagement. In uw vorige functie, in Valkenswaard, bent u onlangs gestopt omdat u te weinig draagvlak onder de winkeliers zou hebben.
"In Valkenswaard had ik twee doelstellingen meegekregen: minder leegstand en meer bezoekers voor het winkelcentrum. Beide zijn in een jaar gelukt. Vervolgens wilde ik verder vooruit, maar die ambitie trof ik niet aan in Valkenswaard. Daar heerst meer de traditie van vooral gezellig koffiedrinken met elkaar. Dat wil ik ook wel, maar dat moet dan wel functioneel zijn."

Lees meer in BN DeStem 

poll

Ongelukken fotograferen terwijl je achter het stuur zit, is verwerpelijk.

Ongelukken fotograferen terwijl je achter het stuur zit, is verwerpelijk.

  • Eens (93%)
  • Oneens (7%)
191 stemmen