Volledig scherm
© Thinkstock

Nieuwe brede school Halderberge enkel bereikbaar te voet of per fiets

HOEVEN - Omdat aannemers niet in de rij stonden om hoog in te zetten op de bouw van de brede scholen in Halderberge, komt de gemeente geld te kort voor de invulling van de zogeheten buitenruimtes.

Extra geld
Tegenvaller was ook de nieuwe aanbestedingswet, waardoor de bouw van beide scholen niet meer binnen één aanbestedingsopdracht was toegestaan. De school in Hoeven moest zelfs twee keer worden aanbesteed. Na eerder al een aanvullend krediet voor de grond om de Gastelse school te hebben verstrekt, moet de raad deze maand ja zeggen tegen extra geld voor Hoeven.

Voor Oud Gastel was 813.000 euro extra nodig, Hoeven kan met 642.000 euro uit de voeten. Voor de inrichting is een plan ontwikkeld met schoolleiding, omliggende gebruikers voetbalvereniging Hoeven en korfbalclub Springfield alsook met de omwonenden uit de Bovendonksestraat en Achter 't Hof. Het college heeft ook de Samenstichting Hoeven bij het overleg betrokken.

Fietsstraat
Een veilige schoolomgeving stond centraal bij de planvorming. Zo is de brede school straks alleen bereikbaar via een fietsstraat. Wie de kinderen met de auto brengt kan gebruik maken van de bestaande parkeerterreinen bij sporthal De Parrestee en Achter 't Hof, waar de sportverenigingen in de avonduren en weekends gebruik van maken. De fietsstraat is overigens breed genoeg om bij calamiteiten hulpdiensten toe te laten alsook leveranciers. De straat wordt met klappaaltjes afgesloten.

Het parkeerterrein bij de sporthal wordt opnieuw ingericht en krijgt vijf extra vakken. Ook het parkeerterrein bij de sportvelden wordt opnieuw aangelegd. Vanwege het fietspad moet één parkeervak worden ingeleverd. Dit wordt gecompenseerd door de aanleg van twintig extra vakken aan 't Groot Stuk.

Zebrasafes
Op de Bovendonksestraat en Achter 't Hof komen zebrasafes (zebrapaden met lichtwaarschuwing) voor fietsers en voetgangers. Verlichting komt ook langs de fietsstraat. Aan weerszijden van het schoolgebouw komen fietsenstallingen. Beukenhagen en nieuwe bomen omzomen straks de brede school, die in het najaar in gebruik genomen wordt.

poll

Voetbalclub VVV-Venlo geeft goede voorbeeld: stadionverbod voor racistische fans

Voetbalclub VVV-Venlo geeft goede voorbeeld: stadionverbod voor racistische fans

  • Eens (96%)
  • Oneens (4%)
185 stemmen