Volledig scherm

Nieuwe bioscoop in Bergen op Zoom: 'Zalig dat we niet meer naar Antwerpen hoeven'

BERGEN OP ZOOM - Animo genoeg, voor de nieuwe cinema Kiek in de Pot in Bergen op Zoom. „Bergenaren willen er altijd als eerste bij zijn”, zegt bioseigenaar Carlo Lambregts. En dus komen zaterdagmiddag zelfs mensen langs die alleen maar even willen kijken hoe het is geworden.„Dan krijgen ze een rondleiding of lopen ze zelf even een rondje.”

Er zijn ook genoeg mensen die meteen van de gelegenheid gebruik maken om een filmpje te pakken. Zij zitten alvast aan de popcorn of chips voor ze de zaal in mogen. Ze zijn het er allemaal over eens: de nieuwe bioscoop is een aanwinst voor de stad.

Antwerpen
Het is lekker dicht bij huis, zegt Birgit van Reijen over de nieuwe bioscoop. „Zalig dat we niet meer naar Antwerpen hoeven.” Samen met vriendin Francien Mentzij is ze in de zonnige hal aan het wachten tot ze de bioscoopzaal in kunnen. „Het is hier mooier en overzichtelijker dan het oude pand.” Van Reijen is erg te spreken over de vele parkeerplaatsen. „ Het is een prachtige locatie. Wat wil een mens nog meer?”

„Eigenlijk zouden we vorige week gaan”, zegt Mariska Verkerke, die samen met haar zus naar Independence Day gaat. „Maar toen konden we toch niet.” Heel erg vinden ze dat niet, want nu konden ze meteen naar de nieuwe bioscoop. „Een heel mooi pand”, vindt ze het. „Het is een heel groot verschil met de vorige. Daar moest je op een soort grote bank wachten. Het is hier net een restaurant.”

Lees maandag meer in BN DeStem

Volledig scherm
Volledig scherm
Aan de muren hangen verschillende scènes uit klassiekers, zoals Star Wars.
Volledig scherm

poll

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

  • Eens (39%)
  • Oneens (61%)
593 stemmen