Volledig scherm
De bewoners kregen maandag de sleutel © Chris van Klinken/pix4profs

Nieuwbouw Wouwse Plantage, om vergrijzing tegen te gaan

WOUWSE PLANTAGE - Een hele crisisperiode duurde het, voordat het bouwplan aan de Plantagebaan in Wouwse Plantage van de grond kwam. Maandagohtend overhandigde wethouder Toine Theunis de sleutels van de acht woningen aan de bewoners.


De huizen staan er, omdat het plaatselijke bewonersplatform daarop aandrong. „Ik geloof dat de laatste nieuwbouw van eind jaren negentig is”, zei secretaris Wil van Limpt van het platform. „Een hele generatie jongeren is uit het dorp vertrokken en omdat dit bouwplan zo lang duurde, missen we nog een generatie.”
En dat terwijl de jeugd zo belangrijk is voor het dorp. „Voor de school en voor de verenigingen. Jonge mensen zorgen voor leefbaarheid in een dorp”, verklaart Van Limpt. Daan Muller en Lotte Janssens zijn van die jonge mensen. Hij komt uit Wouw, zij uit Heerle. „De stad is een dagje leuk, maar wonen willen we in een dorp. We houden van een tuin en van ruimte. Bovendien: voor deze prijs konden we nergens zo’n woning vinden.” Dat de prijs aantrekkelijk is, ligt aan de voorbereidingen waar het bewonersplatform een stevige hand in had, zonder de betrokkenheid van een projectontwikkelaar. Bovendien, zo zei Theunis, heeft het plan de gemeente ook geld gekost: „Als een dorp met een goed plan komt, moet de gemeente volgen.”

poll

Voetbalclub VVV-Venlo geeft goede voorbeeld: stadionverbod voor racistische fans

Voetbalclub VVV-Venlo geeft goede voorbeeld: stadionverbod voor racistische fans

  • Eens (94%)
  • Oneens (6%)
470 stemmen