Volledig scherm
Jurian van Bers ( rechts ) en Jory Blonk voor hun Streek eet & drinklokaal, dat dit najaar de deuren opent in Bergen op Zoom. © Gerard van Offeren/pix4profs

Nieuw Bergs eetlokaal wil koken met producten van om de hoek

BERGEN OP ZOOM - Mocht u de Bergse Kees Becht niet kennen: hij is een van de initiatiefnemers van de naoorlogse Bergse vastenavend. Belangrijk figuur dus.

Maar Becht is nog meer. In de jaren '50 bouwde Becht aan merken als Pepsi en SiSi. Nu, ruim zestig jaar later, haken Jurian van Bers (24) en Jory Blonk (23) daar met hun nieuwe streekrestaurant op in.

Streek eet & drinklokaal. Zo gaat het restaurant heten dat dit najaar de deuren opent in het pand van het Franse restaurant Poncin, dat stopt.

Grootse plannen

Van Bers en Blonk hebben grootse plannen. "We zijn allebei sinds ons vijftiende werkzaam in de keuken", vertelt Van Bers. "Nu was het tijd voor een volgende stap. Per toeval hoorde ik dat dit pand te koop stond, ik zag gelijk kansen."

Dat het een lokaal gebeuren moest worden stond al meteen vast. "We komen allebei uit Bergen op Zoom en zijn dol op streekproducten, en velen met ons. We kunnen wel een restaurant beginnen en onze spullen bij de Sligro bestellen, maar waarom moeilijk doen als producten ook om de hoek te verkrijgen zijn?"

Lokale leveranciers zijn inmiddels benaderd. "IJs serveren we van IJssalon Emma. Onze vis komt van Schot in Tholen. Net als veel vlees van Snoek, ook in Tholen. De Bergse oesterzwammen krijgen een prominente plek op de kaart. Onze kaas komt van boerderij Zuidgeest. En natuurlijk serveren we in de juiste periode streekproducten van nog meer lokale leveranciers."

Lees woensdag meer in BN DeStem. 

poll

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

  • Eens (48%)
  • Oneens (52%)
769 stemmen