Volledig scherm
Bedrijfscomplex van sigarettenfabrikant Philip Morris in Bergen op Zoom © Archieffoto: Ramon Mangold / hetfotoburo

Nieuw bedrijf in pand van Philip Morris in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - Het bedrijf Cubicco vestigt zich de komende maanden in een van de fabriekshallen van Philip Morris aan de Wattweg in Bergen op Zoom. Het bedrijf dat energieneutrale, bijna kant-en-klare woningen fabriceert trekt in het voormalige pand van Timmerfabriek Klaassen, dat later werd aangekocht door Philip Morris. 

Cubicco start in Bergen op Zoom met zo’n 25 man, maar de verwachting is dat het bedrijf daarna snel zal groeien naar 75 à 80 werknemers. Opzet is dat het nieuwe bedrijf medio mei, na het installeren van de productielijnen, operationeel wordt.

Cubicco heeft een convenant getekend met de gemeente Bergen op Zoom om werk te gaan bieden aan 20 mensen uit het bestand van de afdeling Sociale Zaken.

Woordvoerder Robert Wassenaar van Philip Morris is enthousiast. “Philip Morris is zeer verheugd dat er een aantrekkelijke nieuwe werkgever zijn intrek neemt in een van de voormalige fabriekshallen van Philip Morris en dat Cubicco heeft aangegeven op geheel vrijwillige basis gebruik te maken van ons mobiliteitscentrum voor de rekrutering van nieuwe werknemers." 

Wethouder Ad Coppens is blij met de komst van het bedrijf. “Cubicco is een onderneming met potentie, heeft een goede orderportefeuille in binnen- en buitenland en is een bedrijf dat continuïteit in zich heeft. Bovendien – en dat is voor de stad een belangrijk insteek – een onderneming met zicht op groei van arbeidsplaatsen. Wij geloven in dit bedrijf en zijn er bijzonder blij mee dat ze voor Bergen op Zoom, en in het bijzonder voor bedrijventerrein Lage meren Meilust gekozen hebben” Het feit dat de voormalige timmerfabriek op deze prominente plek een metamorfose zal ondergaan, geeft direct een verbetering van de uitstraling van dit bedrijventerrein."

Website: www.cubicco.nl

poll

Het frauderen met pgb is het gevolg van een ook voor de overheid veel te ingewikkelde regeling

Het frauderen met pgb is het gevolg van een ook voor de overheid veel te ingewikkelde regeling

  • Eens (78%)
  • Oneens (23%)
80 stemmen