Volledig scherm
© Frans Nikkels

Nieuw baasje voor één cavia, nog zestien te gaan in Roosendaal

ROOSENDAAL - Bij dierenopvang Arduin in Roosendaal heeft zich welgeteld één belangstellende gemeld die één van de zeventien cavia's wil hebben dievorige week in Bergen op Zoom in het bos zijn gevonden.

Dat zegt Henk van Hest van de opvang. "Een mevrouw uit Oosterhout had over de cavia's gelezen. Zij wilde al langer een cavia voor haar dochtertje. En ze besloot nu dat ze die net zo goed bij ons kon halen als de bij de dierenwinkel." Toen Van Hest de dieren in huis haalde deed het verhaal de ronde dat er erg veel belangstellenden waren die een van de dieren een nieuw huis wilden geven. Dat blijkt in de praktijk dus behoorlijk tegen te vallen.

Zielig
"Maar dat merken we wel vaker. Mensen reageren aanvankelijk heel impulsief omdat ze het zielig vinden voor de dieren. Later denken ze er wat beter over na en dan vragen ze zichzelf af wat zij eigenlijk met zo'n dier moeten beginnen. Als dat gebeurt is maar beter dat ze er van afzien."

Gespecialiseerd
Buiten de belangstellende uit Oosterhout heeft Van Hest ook verschillende reactie gekregen van opvanginstellingen voor dieren die gespecialiseerd zijn in cavia's. Naar zo'n opvang gaan de dieren waarvoor Arduin geen geschikte particulier heeft gevonden. "Ik denk dat dat eind deze week gebeurt."

poll

Ongelukken fotograferen terwijl je achter het stuur zit, is verwerpelijk.

Ongelukken fotograferen terwijl je achter het stuur zit, is verwerpelijk.

  • Eens (95%)
  • Oneens (5%)
569 stemmen