Volledig scherm
© stock.xchng

Nieuw appartementencomplex naast bioscoop in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - Naast de nieuwe bioscoop wordt begin volgend jaar begonnen met de bouw van appartementencomplex Havenstaete.

Het gebouw aan de Saillant voorziet in 25 luxueuze woningen. Daarvan zijn er inmiddels al 19 verkocht of in optie. Aannemersbedrijf Van Agtmaal uit Oudenbosch voert de klus uit. Verwacht wordt dat de eerste bewoners er begin 2018 hun intrek kunnen nemen.

Wethouder Patrick van der Velden (Wonen) is in zijn nopjes met de ontwikkeling. "Men durft weer te investeren in wonen in Bergen op Zoom." Ook voor wethouder Ad Coppens is de ontwikkeling goed nieuws. Met de ontwikkeling is een grondtransactie gemoeid, daarmee komt er weer geld in het laatje van de gemeente. "Maar grond verkopen is geen doel op zich. Het gaat erom wat er uiteindelijk met die grond gebeurt."

Havenstaete biedt luxe koopappartementen. De duurste woning moet 625.000 euro kosten. Het gebouw kent straks verschillende hoogtes en komt tegen het water bij de bioscoop te liggen. Het hoogste deel bestaat uit zes bouwlagen. Van der Velden: "Het moet een futuristische uitstraling krijgen."

Lees meer in BN DeStem, editie Bergen op Zoom van dinsdag.

  1. Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord
    Overwinning

    Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord

    Drie dagen na het bekerechec bij Achilles'29 verlaat NAC op een historische avond juichend de Rotterdamse Kuip. Een treffer van Giovanni Korte voor rust en een late treffer van invaller Thomas Enevoldsen waren voldoende om landskampioen Feyenoord in eigen huis te vloeren: 0-2. Na rust pas wist de ploeg van Giovanni van  Bronckhorst het veldoverwicht om te zetten in kansen. Kramer en Amrabat waren dicht bij de gelijkmaker, maar toen zelfs ook een strafschop niet besteed was aan Kramer lag de weg naar een Bredase zege wagenwijd open. Uiteindelijk loodste Feyenoord-doelman de gasten definitief dat pad op. Na zijn blunder was het voor Enevoldsen kinderspel om de 0-2 binnen te schuiven. Het eerste half uur was er eigenlijk maar één ploeg aan de bal. Op een voor het legioen veelbelovende eerste hoekschop na 44 seconden voetballen na kon Feyenoord haar overwicht echter geen moment omzetten in doelgevaarlijke daden. Een kopbal van Jan Arie van der Heijden (uit een corner) scheerde de lat. Bij de enige scherpe dieptepass van de Rotterdammers (op El Ahmadi) lag NAC-doelman Mark Birighitti in de weg. Veel dreigender was het 'offensief' van Feyenoord niet. 

poll

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
691 stemmen