Volledig scherm
Glenn Helder © Brunopress

Niet veel belangstelling jeugd Bergen op Zoom voor clinic van voetbalrebel Glenn Helder

BERGEN OP ZOOM - Sportpark Rozenoord werd zondag ruim tweeënhalf uur ingenomen door zo'n dertig voetbaltalentjes én oud-voetballer Glenn Helder. Helder (Sparta, Vitesse, Arsenal, NAC Breda, RBC Roosendaal, Top Oss en viervoudig international en vooral bekend om zijn turbulente leven buiten het veld) gaf namens FC De Rebellen een voetbalclinic voor Heroes for Heroes, een stichting uit Bergen op Zoom die geld inzamelt voor de bestrijding van kanker. 

Hoewel de naam van de oud-international maar weinig belletjes deed rinkelen bij de deelnemertjes, luisterden ze aandachtig naar zijn uitleg.

Helder: "Ik probeer ze te stimuleren de oefeningen zo geconcentreerd mogelijk uit te voeren. Dan vertel ik een verhaal dat ze snappen."

De belangstelling voor de voetballes van Helder viel echter tegen, zegt Ingrid Gommers, voorzitter van Heroes for Heroes. "We doen dit voor de eerste keer. Misschien is het tijdstip wat ongunstig. Maar we gaan er wel mee door. Volgend jaar wat later in september."

De deelnemers mochten na afloop allemaal met Helder op de foto. Behalve die foto kregen ze ook nog een vaantje van 100% Voetbal. Heroes for Heroes kan zich nu op gaan maken voor de zesde editie van de Indoor Cycling Marathon. Die staat gepland op zaterdag 14 januari in Gebouw-T.

poll

Scholen moeten meer tijd maken voor begrijpend lezen en literatuur

Scholen moeten meer tijd maken voor begrijpend lezen en literatuur

  • Eens (96%)
  • Oneens (4%)
100 stemmen