Volledig scherm
Wateroverlast Bouthersemstraat in Bergen op Zoom. © Chris van Klinken

Niet iedereen in Bergen op Zoom blij met gratis groene tuin tegen wateroverlast

BERGEN OP ZOOM - Precies een jaar geleden stonden een aantal straten van Bergen op Zoom plotseling blank na hevige regenval.

Onnodig, vindt de gemeente Bergen op Zoom. Door middel van een pilot onder de naam Samen Water Bergen hoopt de gemeente deze wateroverlast in de toekomst in te perken. Een betere riolering en het op kosten van de gemeente groener maken van voortuinen, waardoor regenwater sneller de grond intrekt, zijn onderdeel van de pilot.

Twee straten in Gageldonk- West, de Iepstraat en Lijsterbesstraat, beginnen in 2017 met de proef. Onder deze woningen door lopen nu nog water- en gasleidingen, maar nu al deze huizen koopwoningen zijn en de grond daardoor geen gemeentegrond meer is, mag dat niet.

Alle infrastructurele voorzieningen dienen in openbare grond te liggen. En dus moet de boel op de schop. Dat pakt de gemeente meteen goed aan: de huidige gemengde riolering wordt vervangen door een gescheiden stelsel. Zo wordt er geen schoon water meer verpompt naar de afvalwaterzuivering in Bath. Nadeel voor de bewoners: hun tuinen moeten worden opgebroken om het oude rioolstelsel te verwijderen. De gemeente compenseert deze werkzaamheden door bij het terugleggen van de tuinen een nieuwe, groenere tuin aan te bieden, op kosten van de gemeente. 

Lees meer in BN DeStem van donderdag 21 juli 

poll

Wie ondanks alle waarschuwingen met een lege aanhanger de weg op ging, verdient een bekeuring.

Wie ondanks alle waarschuwingen met een lege aanhanger de weg op ging, verdient een bekeuring.

  • Eens (93%)
  • Oneens (7%)
148 stemmen