Volledig scherm
Kim de Gast en Stephanie Blummel-Hendrikx met hun 'van oud naar nieuw'-spulletjes. Deze van gebruikte materialen gemaakte accessoires variëren in prijs van 1 tot 10 euro. foto Marcel otterspreer/pix4profs

Nichtjes uit Zevenbergen maken gerecyclede accessoires voor een kankervrije wereld

ZEVENBERGEN - Kim de Gast en Stephanie Blummel-Hendrikx verkopen donderdag in Theater De Schuur hun ‘van oud naar nieuw’-spulletjes. De opbrengst gaat naar het KWF Kankerbestrijding


Op de tafel in de huiskamer zijn hun producten uitgestald zoals kraaltjes, knopen, armbanden, kettingen, sleutelhangers, vlaggetjes. Deze van gebruikte materialen gemaakte accessoires variëren in prijs van 1 tot 10 euro.
„Vooral onze vlaggenlijnen doen het goed”, vertelt het duo in koor. „We kunnen ze helemaal gepersonaliseerd aanleveren. Behalve in de favoriete kleur kunnen we ze versieren en beplakken met een gewenste vorm, naam en/of symbool”, aldus Stephanie Blummel-Hendrikx (32).
Behalve nichten zijn de twee ook vriendinnen. Allebei houden ze van knutselen. „We blijven daardoor elkaar vaak zien”, aldus Stephanie die twee jonge kinderen heeft. En Kim? Lachend: „Ik heb drie katten.” Beiden werken in de zorg. “Druk, druk, druk”, aldus Stephanie. “Maar het is super leuk om daarnaast met een hobby bezig te zijn waaraan het goede doel van kankerbestrijding is gekoppeld.”

Hun spulletjes zijn ook te koop via hun facebookpagina Vanoudnaarnieuw KWF en via www.vanoudnaarnieuw.jimdo.com.

Lees meer in BN DeStem van dinsdag 21 juni.

poll

De traditie rond Prinsjesdag, inclusief de balkonscène, moeten we nooit afschaffen

De traditie rond Prinsjesdag, inclusief de balkonscène, moeten we nooit afschaffen

  • Eens (59%)
  • Oneens (41%)
622 stemmen