Volledig scherm
Controllers van X-Box. Foto: ANP

NHTV-studenten in Breda moeten ook weten hoe ze games moeten verkopen

BREDA - Studenten van de International Game Architecture and Design (IGAD) aan de NHTV in Breda presenteerden gisteren door hun ontwikkelde games aan publiek en potentiële werkgevers. En vooral die laatste doelgroep is belangrijk.

We zijn als leraren in deze branche al lang niet meer alwetend. René Derks is eerlijk over zijn rol als docent Design & Production aan de International Game Architecture and Design (IGAD) aan de NHTV in Breda.

De school begeleidt studenten niet zozeer meer in het maken van games. Derks: "De technieken snellen vooruit, we lopen wat dat betreft achter onze leerlingen aan. De leerbronnen komen van bedrijven zelf."

Wat de school dan onderwijst? "We begeleiden ze in het vinden van werk. Hoe verkoop je jezelf, jouw ontwikkelde game? Wij maken hier spelletjes en dat moeten we ook blijven doen, maar je wil uiteindelijk hierin toch ook werk vinden. We hebben nauw contact met grote gameproducenten, maar helpen ook met het opzetten van eigen bedrijven."

Derdejaarsstudent Raul Gernaert presenteert deze dag zijn game Cluck Suckers. Die maakte hij in drie dagen. "Dat is geen uitdaging." Daarom mikt hij direct op het hoogste. "Het liefste werk ik na mijn afstuderen bij de grote jongens. Dan ben je weliswaar een klein onderdeeltje van een game, maar wel van iets groots. Ik werk graag met de laptop, omdat de mogelijkheden daarmee eindeloos zijn."

Lees vrijdag 8 juli meer in BN DeStem. 

Live Voetbal

home logo FeyenoordFEY
1'
0-0
VVV-VenloVVV
away logo
home logo FC TwenteTWE
5'
0-0
sc HeerenveenHEE
away logo
home logo NAC BredaNAC
20:45
AjaxAJA
away logo
home logo Willem IIWIL
20:45
Sparta RotterdamSPA
away logo

poll

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

  • Eens (38%)
  • Oneens (62%)
655 stemmen