Volledig scherm

Nepcollectanten opgepakt: tieners vertelden mensen dat ze geld ophaalden voor KWF Kankerbestrijding

BERGEN OP ZOOM - De politie heeft woensdagmiddag twee nepcollectanten aangehouden in Bergen op Zoom. Het gaat om een 15-jarige en een 17-jarige jongen. Zij vertelden mensen dat zij geld inzamelden namens de KWF Kankerbestrijding, maar het bleek dat zij helemaal niet rechtmatig collecteerden. Dat meldt de politie.

De politie kreeg rond 15.00 uur een telefoontje van iemand die de twee niet vertrouwde. De tieners waren op dat moment aan het collecteren op de Lamsoor in Bergen op Zoom.

Agenten gingen naar die straat toe. Een van de tieners vluchtte de wijk in. De andere jongen werd staande gehouden. Hij overhandigde een identiteitsbewijs maar rende vervolgens weg.

De politie hield een zoektocht. De 17-jarige jongen werd gevonden onder een bruggetje aan de Paviljoentjalk. Tien minuten later werd de 15-jarige verdachte opgepakt op een fietspad tussen de Schouw en de Ansjovislaan. 

Diverse mensen hebben aangifte gedaan van oplichting.

  1. Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord
    Overwinning

    Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord

    Drie dagen na het bekerechec bij Achilles'29 verlaat NAC op een historische avond juichend de Rotterdamse Kuip. Een treffer van Giovanni Korte voor rust en een late treffer van invaller Thomas Enevoldsen waren voldoende om landskampioen Feyenoord in eigen huis te vloeren: 0-2. Na rust pas wist de ploeg van Giovanni van  Bronckhorst het veldoverwicht om te zetten in kansen. Kramer en Amrabat waren dicht bij de gelijkmaker, maar toen zelfs ook een strafschop niet besteed was aan Kramer lag de weg naar een Bredase zege wagenwijd open. Uiteindelijk loodste Feyenoord-doelman de gasten definitief dat pad op. Na zijn blunder was het voor Enevoldsen kinderspel om de 0-2 binnen te schuiven. Het eerste half uur was er eigenlijk maar één ploeg aan de bal. Op een voor het legioen veelbelovende eerste hoekschop na 44 seconden voetballen na kon Feyenoord haar overwicht echter geen moment omzetten in doelgevaarlijke daden. Een kopbal van Jan Arie van der Heijden (uit een corner) scheerde de lat. Bij de enige scherpe dieptepass van de Rotterdammers (op El Ahmadi) lag NAC-doelman Mark Birighitti in de weg. Veel dreigender was het 'offensief' van Feyenoord niet. 

poll

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
701 stemmen