Volledig scherm
No Surrender-voorman Brian Dalfour was een van de slachtoffers van de moord. Hij werd dood gevonden in een recreatiewoning in Hooge Zwaluwe. © anp

'Nepagente was ook bij moorden Hooge Zwaluwe'

HOOGE ZWALUWE - Er is mogelijk een vierde Nederlander betrokken bij de dubbele moord in Hooge Zwaluwe.

Het gaat om een vrouw uit Rotterdam. Ze zegt dat ze als nepagente mee zou gaan in het vakantiehuisje, maar dat ze daar op het laatste moment vanaf heeft gezien.

Dat meldt de site Vlinderscrime.nl van misdaadverslaggever Martin Kok. Hij heeft recent gesproken met de medewerkster van een coffeeshop. De vrouw heeft hem verteld dat ze samen met de Nederlandse verdachte Roy O. mee zou helpen bij de ripdeal. O. vond het echter te gevaarlijk.

De vrouw bleef daarom buiten wachten en was naar haar zeggen vervolgens getuige van de schietpartij. Daarbij waren volgens haar geen vijf maar zeven Belgen betrokken: behalve de vier gearresteerde Belgische verdachten en de voortvluchtige Youssef C. ook diens tot nu toe niet eerder genoemde broer Omar en een zevende man. 

Bij het vuurwapengeweld in en bij het vakantiehuisje kwamen de Amsterdamse No Surrender-captain Brian Dalfour en Muljaim Nadzak om het leven. 'Bemiddelaar' Roy O. raakte gewond, net als een van de Belgen.

Het Openbaar Ministerie geeft desgevraagd geen reactie op het bericht van Vlinderscrime. Het gaat ervan uit dat een groep Nederlandse criminelen een groep drugsboeven uit Antwerpen heeft proberen te bestelen bij een cocaïnedeal. Uit technisch onderzoek blijkt dat met vier wapens is geschoten. Wie de schutters waren, is niet zeker. Volgens behandelend officier van justitie Paul Emmen liegen alle verdachten in het dossier.

poll

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

  • Eens (59%)
  • Oneens (41%)
855 stemmen