Volledig scherm
foto ANP

Negen jaar cel voor doodschieten Rudi Schouten in Breda

BREDA - Pearl S. is veroordeeld tot negen jaar cel voor doodslag. S. loste op 3 april 2015 dodelijke schoten op Bredanaar Rudi Schouten (28). Aan de schietpartij op klaarlichte dag voor winkelcentrum Tuinzigt ging gruwelijk geweld met een hakbijl en een machete vooraf.

De eis tegen de 36-jarige Pearl S. uit Breda was ook negen jaar. Hij heeft bekend dat hij tot tweemaal toe met zijn pistool meerdere keren gericht op Schouten heeft geschoten. Rudi Schouten overleed dezelfde dag in het ziekenhuis.

De rechtbank acht doodslag op Rudi Schouten bewezen. Maar volgens het vonnis was er geen voorbedachte rade. Dus is er geen sprake van moord. Het beroep op noodweer door de raadsvrouw van Pearl S. is afgewezen. De verdachte heeft tweemaal geschoten. Bij de tweede keer lag Schouten al gewond op de grond. Toen was de situatie niet meer bedreigend, aldus de uitspraak. De rechters stellen wel vast dat de verdachte werd geconfronteerd met 'enorme agressie' van Rudi Schouten en zijn broer Danny.

De verdachte had een afspraak met Rudi Schouten om een ruzie te bespreken. Al snel kwam het tot een handgemeen. Pearl S. werd door Rudi Schouten en zijn broer Danny op het hoofd geslagen met een machete en een hakbijl. De verdachte zegt uit paniek te hebben geschoten.

Aanvankelijk leek het erop dat Rudi Schouten het slachtoffer was geworden van een bloedige ‘executie’ voordat hij werd doodgeschoten. Danny Schouten moet zich nog voor de rechtbank verantwoorden.

Lees dinsdag meer in BN DeStem

Hieronder de tweets van onze rechtbankverslaggever.

Tweets by bndsrechtbank

poll

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

  • Eens (86%)
  • Oneens (14%)
561 stemmen