Volledig scherm
© Perry Roovers

Neergeschoten vader van NAC-speler Grad Damen ‘aanspreekbaar’

BREDA - De woensdag door de politie neergeschoten Grad Damen (41) uit Breda, vader van het gelijknamige NAC-talent, ‘is goed aanspreekbaar’. 

Dat zegt zijn advocaat Joost Loevendie, die ’s avonds in het ziekenhuis kort met de gewonde man heeft gesproken. Volgens de raadsman is zijn cliënt geopereerd en zijn daarbij ‘kogels verwijderd’. „Hij is niet geraakt in organen en heeft nooit in levensgevaar verkeerd. Hij wordt goed behandeld”, is wat de jurist over de situatie kwijt wil.

De advocaat weet niet door hoeveel politiekogels Damen is geraakt. Hij heeft nog niet met zijn cliënt kunnen praten over de omstandigheden waaronder hij is neergeschoten of wat precies de aanleiding was. „Het was ’s avonds in het ziekenhuis een emotionele toestand, waarbij de aandacht vooral uitging naar de verwondingen en de medische hulp. Ik weet ook niet waar de politie mijn cliënt van verdenkt. Dat krijgen we allemaal nog te horen.”

Vaststaat volgens Loevendie dat Damen alleen thuis was toen het arrestatieteam diens woonwagen binnenviel. Geruchten dat er een 12-jarig kind in de woning was, kloppen volgens hem niet. Getuigen zeggen twee of drie schoten te hebben gehoord. Op het woonwagenkampje is de verontwaardiging over het politieoptreden groot.

Bewoners snappen niet waarom het arrestatieteam uitgerekend op een woensdagmiddag met getrokken wapens heeft opgetreden, terwijl schoolkinderen speelden op het veldje voor de woonwagen van Damen.

Lees vrijdag meer in BN DeStem.

poll

Het moet afgelopen zijn met seksuele intimidatie van vrouwen

Het moet afgelopen zijn met seksuele intimidatie van vrouwen

  • Eens (94%)
  • Oneens (6%)
48 stemmen