Volledig scherm

Natuurmonumenten koopt Groeve Boudewijn in Ossendrecht

OSSENDRECHT – Vereniging Natuurmonumenten gaat de 75 hectare natuurgebied in Ossendrecht, ook bekend als Groeve Boudewijn, beheren. Vrijdagochtend tekenden Natuurmonumenten en Vestia de definitieve koopovereenkomst.

Daarnaast tekenden de gemeente Woensdrecht, Natuurmonumenten en Vestia een overeenkomst om te komen tot een bestemmingsplan voor Groeve Boudewijn.

De plek waar vroeger de zandsteengroeve lag, is in de loop der tijd veranderd in een natuurgebied. De groeve, gelegen bij Ossendrecht in West-Brabant, ligt in een landschappelijk zeer divers gebied met heidevelden, bossen, vennen en een zandvlakte. "Het is een prachtige plek met een eigen karakter en grote natuurpotenties. We zijn enthousiast om als nieuwe eigenaar hier het beheer uit te gaan voeren", aldus Frans van Zijderveld van Natuurmonumenten.

Lees zaterdag meer in BN DeStem.

Volledig scherm
Als gevolg van de zandafgravingen in Groeve Boudewijn is goed zichtbaar geworden hoe de Brabantse Wal is ontstaan. Binnenkort wordt duidelijk of de plek behouden blijft. foto archief bn destem
Volledig scherm
Volledig scherm

poll

Scholen moeten meer tijd maken voor begrijpend lezen en literatuur

Scholen moeten meer tijd maken voor begrijpend lezen en literatuur

  • Eens (97%)
  • Oneens (3%)
71 stemmen