Volledig scherm
Gespetter en gespatter tijdens de spelletjesdag in en rond natuurbad De Eendracht bij Nieuw-Vossemeer. Eindelijk was het druk aan de waterkant naast het Schelde-Rijnkanaal.foto's Chris van Klinken/het fotoburo

Natuurbad De Eendracht in Nieuw-Vossemeer sluit

NIEUW-VOSSEMEER -Dat er weer zwemmersjeuk is ontdekt, doet natuurbad De Eendracht in Nieuw-Vossemeer de das om. Het sluit. „We zijn er best wel ziek van”, zegt beheerder Angelique Schreurs. „Maar we zijn tot de conclusie gekomen dat het bad te veel werk is en te veel kost.”

Het natuurbad is al 22 jaar in bezit van de familie Schreurs. Al jaren is het bad een kostenpost, vertelt Schreurs. „We moeten erfpacht betalen en dat halen we er al niet uit. Er gaan heel veel manuren in zitten om het bad in stand te houden. Nu is er veel plantengroei die weggehaald moet worden, omdat het niet lekker zwemt.”

Daarnaast heeft Schreurs vier meldingen gehad van zwemmersjeuk. „Daar hadden we een aantal jaar geleden ook al last van. Dat is echt de hel voor kinderen.”

Een kort onderzoek wees uit dat de zwemmersjeuk door slakken in het water komt. Om ervan af te komen zou het bad voor de tweede keer in korte tijd helemaal afgegraven moeten worden. Dat kost tienduizend euro. Dit seizoen zou het bad dan sowieso niet meer open kunnen gaan.
„Nu is het klaar, dacht ik toen"

Lees vrijdag meer in BN DeStem

poll

Het enige dat tegen files helpt is een flinke economische crisis.

Het enige dat tegen files helpt is een flinke economische crisis.

  • Eens (48%)
  • Oneens (52%)
571 stemmen